AJAX HEEFT DUIDELIJK TRANSFERPLAN MET BRIAN BROBBEY IN ZOMER 2024

Ajax is volgens Mike Verweij niet van plan om Brian Brobbey komende zomer te verkopen. De journalist van De Telegraaf is ervan overtuigd dat de club alleen bij een hoog bod op de 22-jarige aanvaller van standpunt zal veranderen. Deze week was de spits, die nog een contract tot de zomer van 2027 heeft, in gesprek met Men’s Health nog optimistisch over zijn transferwaarde. “Na het EK ben ik tachtig miljoen euro waard!”

“Ik heb nieuws over Brobbey”, vertelde Verweij vrijdag in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. “Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is en blijft na dit seizoen bij Ajax.” De Ajax-watcher van het dagblad benadrukt dat elke speler te koop is, dus ook Brobbey. “Als hij een geweldig EK speelt, moet je kijken hoe het er dan voorstaat. Maar Ajax heeft hem in ieder geval te kennen gegeven dat ze niet van hem af willen. Ze willen in principe zelfs niet in gesprek met clubs om over Brobbey te praten.”

Verweij denkt dan ook dat er veel geld nodig is om Brobbey los te weken bij Ajax. “Als er zestig, zeventig of tachtig miljoen euro wordt geboden, kan het opeens weer heel anders zijn. Je weet niet wat er gebeurt als hij er toevallig wel één of twee inschiet tijdens het EK, of eerste spits wordt van Ronald Koeman.” Volgens het algoritme van FootballTransfers bedraagt de Estimated Transfer Value (ETV) van de aanvaller momenteel negentien miljoen euro.

Lees ook:

Ajax mogelijk lachende derde na toptransfer van 50 miljoen euro naar Premier League

“Ajax wil een elftal om hem heen bouwen”, aldus Verweij. Chef voetbal Valentijn Driessen denkt er anders over. “Dit zijn allemaal tactieken en strategieën rondom onderhandelingen. Iedereen neemt zijn posities in en zet zijn hakken in het zand, maar puntje bij paaltje wordt onder druk alles vloeibaar. Dat zal ook nu het geval zijn. Als die jongen dadelijk naar Real Madrid kan en Ajax zegt ‘nee’, dan komt er geen enkele speler meer naar Ajax toe. Als een club nooit wil meewerken met spelers, dan zijn andere spelers gewoon niet bereid om te komen.”

Toptransfer van 80 miljoen euro voor Brian Brobbey?

In een video-item van Men's Health

werd Brobbey gevraagd voor welke buitenlandse club hij ooit zou willen spelen. "Real Madrid is een mooie club", antwoordde hij als eerste, waarna hij vervolgens Arsenal en Manchester United noemde. Daarna werd de aanvalsleider gevraagd wat hij naar eigen zeggen 'waard is'. "Na het EK ben ik tachtig miljoen euro waard", stelt Brobbey. De aanvaller vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van negentien miljoen euro.

Volgens de data van SciSports heeft Real Madrid met een Club Fit van 89 de beste papieren voor Brobbey bij een transfersom van tachtig miljoen euro. De Career Advice Tool van het data-analysebureau laat zien dat er nog volop ontwikkelingsmogelijkheden liggen bij los Blancos voor de rechtsbenige aanvaller, die in Santiago Bernabéu veel perspectief heeft op speeltijd. Daarnaast lijkt Brobbey ook uitstekend te passen binnen de speelwijze die trainer Carlo Ancelotti hanteert.

Career Advice Tool van SciSports

TeamCompetitieClub FitOntwikkelingSpeeltijdSpeelstijlFormatie
Real MadridLaLiga89****************
ArsenalPremier League73***************
Manchester UnitedPremier League72************
TEXT WIDGET

Career Advice Tool

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De twee andere clubs die worden genoemd door Brobbey komen minder goed uit de bus bij een transfersom van tachtig miljoen euro. Arsenal heeft een Club Fit van 73 en Manchester United een Club Fit van 72. Bij de eerstgenoemde club zou Brobbey perfect passen binnen de speelstijl van Mikel Arteta, maar qua ontwikkeling en speeltijd scoren the Gunners beduidend minder goed dan Real Madrid. Hetzelfde geldt voor Manchester United, waar Brobbey het onderspit zou delven tegen Rasmus Højlund.

2024-04-19T17:27:09Z dg43tfdfdgfd