'UNITED-SPELERS ZIJN ERVAN OVERTUIGD DAT TEN HAG NIET DOOR MAG ALS MANAGER'

Een aantal spelers bij Manchester United wil hun beslissing over de toekomst nog uitstellen, omdat zij verwachten dat de huidige manager Erik ten Hag ontslagen wordt. Dat schrijft United-watcher Samuel Luckhurst van de Manchester Evening News.

'Sommige spelers van Manchester United stellen hun beslissing over hun toekomst uit door de onzekerheid of Erik ten Hag volgend seizoen nog steeds bij de club is. Een aantal spelers is ervan overtuigd dat Ten Hag na dit seizoen niet meer aan het roer zal staan, nu de club wegkwijnt op de zevende plaats in de Premier League', zo begint Luckhurst.

Hij noemt zelfs een concreet getal. 'Zeven spelers lopen uit hun contract deze zomer terwijl er nog onzekerheid heerst over de toekomst van verschillende andere spelers vanwege de visie van de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe. Ratcliffe heeft geweigerd om Ten Hag publiekelijk gerust te stellen en Ineos (het bedrijf van Ratcliffe, red.) heeft zich al georiënteerd op mogelijke vervangers.' Onder meer Brighton-coach Roberto de Zerbi zou op het lijstje staan om Ten Hag in de zomer op te volgen.

Verbazing om nieuw besluit Ten Hag

Ten Hag zei eerder nog 'geen enkele twijfel te hebben', over het feit dat hij zijn derde jaar in mag gaan als coach van de club. Toch zorgt hij steeds opnieuw voor verrassingen. Zo was er ophef om een recent interview en zou Ten Hag de spelers vorige week maandag vrij hebben gegeven om te herstellen in plaats van te trainen. De Nederlander zou hersteldagen serieuzer nemen dan elke manager in de recente geschiedenis van de club.

2024-04-15T13:00:58Z dg43tfdfdgfd